MitID FastPass

MitID øger intern sikkerhed

MitId er rullet ud til alle danskere nu. Vi ser på MitId som en autentifikationsmetode til at skabe sikker forbindelser mellem borgere og det offentlige/banker. MitID bør imidlertid også anvendes til at skabe en sikker intern verifikation af de ansattes identitet!

Alle med dansk CPR-nummer kan bruge FastPass til selvbetjening af nulstilling af kodeord med MitId til verifikation. Der er ingen behov for at huske svar på gamle spørgsmål eller at sende SMS, som måske kan spoofes. Udover enkelheden, så giver MitID også den højeste sikkerhed. FastPass Self-Service for Password Reset (SSPR)

For private virksomheder vil MitID fortsat kræve, at de ansatte tilmelder sig til virksomhedens selvbetjening, en proces som FastPass kan administrere. Udenlandske medarbejdere kan fortsat bruge de metoder, som anvendes i dag. Andre verifikationsmetoder kan anvendes sammen med eller i stedet for MitId.

For offentlige organisationer og finansvirksomheder er det enklere: De ansatte behøver ikke at tilmelde sig til selvbetjening lokalt!

Process-MitID-FastPass graphic

Udlevering af første kodeord eller andre credentials er også en udfordring for mange. Den proces kan med FastPass og MitId forenkles og gøres sikker. Fagforeninger har accepteret, at privat MitId kan bruges i specialsituationer som f.eks. verifikation i forbindelse med nyt/glemt password. Blog: Ways to protect the password before the user receives their first password

Desuden kan der etableres en helt sikker verifikation af ansatte, der ringer ind for at få hjælp - f.eks. til service desken for at få et password, eller de ringer til økonomi- eller personaleafdelingen for at få ændret personlige oplysninger. Med FastPass’ nye modul IVM (Identity Verification Manager) kan I få et sikkert workflow, hvor brugeren vha. MitId bekræfter sin identitet overfor FastPass. Det bliver naturligvis registreret for compliance rapportering. FastPass Identity Verification Manager

IT-arkitekturen bag:

Overall architecture MitID

Kontakt os for at drøfte hvorledes MitId kan forbedre intern IT-sikkerhed.

Eventuelt book et Teams møde her: https://calendly.com/fastpasscorp

Finn Jensen

Finn Jensen | Founder, FastPasscorp

Related Posts

Scroll to Top